9:23 a. m.

Objectes trobats

Publicado por Aleix |

Un que em deu fer gracia només a mi: Melones Bollo

Calidad bollo des de 19ypico, oiga


Un que m'apassiona especialment:



La transcripció no té preu:
Festa Major de la Façana Marítima de Badalona
Estimat veí/veïna
El veïnat de la Façana MArítima som una realitat social i territorial. Moltes vegades hem parlat de les necessitats del nostre barri, tant de tipus urbanístic com d'equipament, hem parlat de la convivència i sempre hem dit que, al cap i a la fí, tot s'ha de fer per les persones.
Doncs bé, un grup de veïns ens hem lligat la manta al cap i ens hem proposat fer la Festa Major de la Façana Marítima. Per ser la primera festa major, no serà tant major, sino una mica menor. Però serà la major que hem fet fins ara.
L'únic requisit per a que això surti bé és que la gent participi, per això us convidem a la reunió que tindrà lloc el proper dimecres 21 de juny a les 20 hores.
Aquest document fundacional és una petita joia. Grans pensadors, des de Hume a Sandro, han cercat la gènesis de la realitat social contemporània. Per fortuna, la comissió de festes de la Façana Marítima de Badalona ens en dóna la versió abreujada: La gènesis del món en que vivim és la festa. La festa de la democràcia, la festa de la bicicleta, i la Festa Major, la mare de totes les festes.

Tenir en les mans un incunable com aquest m'omple de joia; poques vegades podrem accedir a la unió entre rehivindicació col.lectiva i despiporre buenrollista de forma tan clara i concisa. Expresions com "realitat social i territorial" (!!!), "equipament" i "convivència", tan sortides del manual de los jovenes castores socialistes; bromes autohumiliants per a tota la familia ("no serà tan major, sino una mica menor"); errors ortogràfics i de redacció ("Pot ser" en comptes de "Per ser", "em fet"). En definitiva, el bò i millor del moviment veinal del Segle XXI.

PD: Lo de Façana Marítima, així en majúscules, és una creació made in comissió de festes. Que jo sàpiga, visc al barri Progrés (sic), un barri plè d'antigues fàbriques abandonades en procés de reconversió en pseudoapartaments amb vistes al mar. Lo de Façana Marítima em temo que és un nou cas de "se non è vero è ben trovato" per la patilla; no fós cas que confonguessin la nostra "realitat territorial" per la "realitat territorial" de velles amb pensió mínima.

Au, ja m'he quedat a gust.

5 comentarios:

jair d dijo...

impressionant desplegament de subcultura, amics. Em veig més que obligat a linkar-vos des del meu blog odiador.
salut.

Pansete dijo...

I nosaltres farem el propi amb "L'odi empurdanès no caduca", el blog en català que destil·la més bon rotllo de tota la bloggosfera!
Per cert, m'agrada molt la seva fotografia: la intimitat del guerrer.

Anónimo dijo...

El nou estatut comença a deixar empremta, classe; allò que hom anomena estètica o estil i que als catalans ens ofega(Unamuno dixit). Quina prosa! Déu meu! Quina prosa! Aquesta gent està cridada a redactar el proper estatut. Només ens queda un fil d'esperança: que també hi participin el Gerard Quintana i el Joel Joan (pedres angulars del que les properes generacions coneixeran amb el nom de La Nova Renaixença Catalana...)

Pansete dijo...

Joel Joan, Joel Joan... Mmmm... No hi havia un tio que volia passar per actor, guionista i fins i tot cantant, que es feia dir així? No és el que van trobar mort a la seva banyera, encocat fins les celles, oblidat i menystingut per la gent i les mateixes institucions que l'havien elevat al dubtós Olimp de la cultura popular catalana? Mmmm... Crec que començo a recordar...

Aleix dijo...

Home, ara que en Pasqui plega, un tàndem Montilla-Joan faria història. Qui millor representa catalunya que un paio nascut a andalusia però que es comporta com si fós de la Bonanova, i un paio de la Bonanova que es comporta com si fos de la plana de Vic?
Catalunya, som el que no som.

Subscribe