2:48 p. m.

Tan a gustito

Publicado por Aleix |

Si un home pot fer seva la frase "por lo que me queda en el convento me cago dentro" és l'heroi del dia, ese pedazo conseller que és (perque em sembla que encara és) Josep Maria Vallès. Aquest d'aqui a sota:


Hola nens! Sóc en Vallès! Els sociates m'han deixat ser Conseller una estona i fins i tot m'han posat a la seva pagina web. Això de la política està molt bé. Et porten en cotxe pels puestos!
Doncs l'amic Vallès, així, amb aquesta cara de bon conseller la lía amb alegria. Ara que les coses estan tan bé amb el Govern espanyol, amb el talante i les quotes femenines i tal, en Jose ens anima una mica el cotarro:

El conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, va carregar ahir contra la política penitenciària que han desenvolupat tots els governs espanyols en els darrers deu anys. Segons Vallès, es tracta d'un sistema "populista, insostenible i dubtosament constitucional", que va titllar de "hiperpenitenciarisme agressiu".

La dinàmica implantada pel PP des del 1996 i que el PSOE no ha rectificat comporta, segons Josep Maria Vallès, que "es confiï en el Codi Penal com a solució de problemes socials". Això "ha portat a grans increments de la població penitenciària" que "no estan justificats per un increment dels nivells de delinqüència". A causa "d'una mal entesa política penal", va critica Vallès, "ens hem convertit [Espanya] en el segon país d'Europa Occidental en nombre de presos per cada 1.000 habitants", i això faria que "si segueix creixent com fins ara, a Catalunya hauríem de construir dos centres penitenciaris cada any". Cada nova plaça en una presó cosa prop de 90.000 euros, segons el conseller.

Aquest gran estadista ja n'havia deixat anar algunes fa uns mesos, quan tothom parlava de'n Maragall i en Montilla, tal i com recullía pacientment El País:

El consejero de Justicia, Josep Maria Vallès, responsabilizó ayer al ministerio y a los jueces de las deficiencias endémicas que sufre la Administración de justicia y señaló que el incremento de medios materiales y humanos no sirve de nada si no se revisa el modelo actual. Horas antes de comparecer ante la comisión de Justicia y Derecho y Seguridad Ciudadana del Parlament, y en una actuación sin precedentes que le acarreó el reproche de CiU, Vallès convocó a la prensa para hacer balance de los 30 meses de gestión al frente del departamento, que le han llevado a visitar el 70% de los partidos judiciales y a establecer un diagnóstico: la política de mayores inversiones no soluciona los problemas.

"Es cómo pretender curar los males de la justicia con aspirinas, cuando las enfermedades son más graves y complicadas", dijo, antes de relacionar las inversiones realizadas, cuyas cifras, como de costumbre, se facilitaron por escrito cuando acabó de hablar.


A veure que més tenim per aquí...
El curiós de tota aquesta historia és que la noticia va sortir ahir com aquell qui no vol la cosa al TN vespre i després s'ha esfumat. Ni Periodico, ni Vanguardia, ni País, ni tant sols Libertad Digital publiquen els comentaris d'en Pep sobre l'actual sistema penitenciari. De fet, hem hagut d'anar a parar a un diari regional com l'Avui per vincular la punyetera noticia. Si és que són d'una manera... mira que fer-li el buit, amb lo maco que és en Papitu!


Vallès... Vallès... I a mi de que em sona aquest nom?


Vaiés, dice? Por Vaiés no me viene, no...


Yusep, ven p'aquí...

Endogamia Virtual: Ell mai ho faria

3 comentarios:

Unknown dijo...

Aquest home és conseller? Si sembla tertulià del Força Barça!

Dr. Bermúdez dijo...

No oblidis que un texà analfabet, borratxo i retardat mental és president de la única hiperpotència del mundo mundial...

Aleix dijo...

Des de quant ser tertulià del força barça ha estat un fre al nomenament com a conseller? Mira el nostre flamant Conseller de Medi Ambient i Vivenda, Don Francesc Baltassar, from La Tertúlia de la TeleDos.
Ara que hi som, per què han unit vivenda i medi ambient? Es una manera subtil de fer recuperar el costum de viure a sota d'un pont?

Subscribe