12:26 p. m.

Simulacre i estupidesa a TV-3

Publicado por Pansete |

Amichs e amats,
Bé sabeu que la realitat supera la ficció. Però en aquest cas, és la ficció qui supera la realitat per deformar-la, tergiversa-la i defercar-se a sobre. Sí, estic parlant del programa "L'entrevista impossible", emès pel canal(la) 33.

I de què va? Doncs va de que un periodista més o menys conegut entrevista a un actor disfressat de personatge històric; sí: COM SI FOS "el de veritat". Impressionant. Jo vaig veure un fragment de l'entrevista que en Vicenç "sempre-disposat-a-vendre'm" Villatoro li va fer a un General Prim que més aviat semblava un transsumpte, com encertadament em va percatar il Dottore, d'Abraham Lincoln.

A l'esquerra, Primcoln: Il Dottore never lies.
A la dreta, en Villatoro imitant Bela Lugosi.


La llista inclou la Mercè Rodoreda, Gaudí (com no!), Jaume I (aires de monarquia a Polònia, nois!), Jacint Verdaguer i... atenció, perquè el surrealisme encara es manifesta més intesament... el bandoler Joan de Serrallonga!

Demencial, amics, demencial: on ha arribat el periodisme? Ja posats a liar-la, preferiria que les entrevistes la fessin gent com en Joel Joan, en Gerard Quintana o el Doraemon, entranyables personatges també pertanyents al món de la ficció.

Terrible. Em feia estarrufar el nas allò dels dinosaures digitals "à le Jurassic Park" de la BBC. M'enervaven les reconstruccions amb "actors" tipus el documental "L'Evangeli de Judes" de la National Geographic (evitaré dir res sobre el del Miguel Ángel Blanco que no s'hagi dit ja). Però això que ha perpetrat "la teva" m'ha desquiciat completament.

"Españoles, yo también quiero
mis quince minutos de gloria..."

TV-3: la intel·ligència impossible.

6 comentarios:

Aleix dijo...

Argh! Aquest "pugama" és un who is who del "catalanisme intel.lectual" (ejem) barrejat amb els actors de Vendelplà!
Atenció: "els altres 5 personatges entrevistats en la sèrie seran: el bandoler Joan de Serrallonga, amb la interpretació de Pere Arquillué i les preguntes del periodista Vicenç Sanchis; el rei Jaume I, amb la interpretació de Pep Cruz i les preguntes de l'escriptor Baltasar Porcel; l'arquitecte Antoni Gaudí, amb la interpretació de Josep Torrents i les preguntes de Màrius Carol; l'escriptora Mercè Rodoreda, interpretada per Marta Angelat i preguntada per l'enigmista i escriptor Màrius Serra. Per tancar la sèrie, es reemetrà l'entrevista que Baltasar Porcel va fer al sacerdot i poeta Jacint Verdaguer, interpretat per Lluís Homar."

Aquesta gent no havien mort de vells, ja?

Pansete dijo...

Suposo que et refereixes als actors...

Aleix dijo...

De fet, em referia a Baltasar Porcel

Pansete dijo...

Ah, el mallorquí il·lustre! Igual que la Maria de la Pau Janer!
Ei, ara que hi penso, com és que no surt aquesta fent una entrevista? Ai, MariPau, com es nota que no manen els teus, eh?

Dr. Bermúdez dijo...

Si Baudrillard levantara la cabeza, se la cortaría él mismo con un cuchillo de postre...

Anónimo dijo...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»

Subscribe