8:35 p. m.

Million Dollar Ass

Publicado por ra |

Hola amics. Torno a ser per aquí. Espero no tornar a marxar. Però ja sabeu pel Jarmush que tot, fins i tot els bons polvos, són viatges interiors, permanents, sense final. Per tant, no us asseguro res. En qualsevol altre moment, sense avisar, caic de nou i torno a una de les meves road movies tesinals.

Per cert, sumant-me a la tendència aleixiana de reflexionar sobre el món a partir dels codis pseudo-contra-post-trans-inter-reflexivo-retro-publicitaris us volia fer cinc cèntims d'una noticia apareguda ja fa un temps sobre un personatge veritablement liminal. Sense complexos, com el gran Raphael cantant Aquarius.

La noticia diu així: "Así, en una calurosa noche de agosto, angustiado por no encontrar dinero para pagar sus gastos universitarios, Alex Tew, un chico de 21 años del pequeño pueblo inglés de Cricklade, concibió MillionDollarHomepage, una página completamente vacía puesta a disposición de los internautas. Todos los que quieran pueden publicar sus comunicaciones publicitarias o personales en la página de Tew comprando un espacio al precio de un dólar por píxel, aunque la compra mínima es de 10 por 10, es decir 100 dólares. La página está formada por un millón de píxeles, que es la suma que Tew quiere alcanzar. Aunque parezca increíble, en poco más de dos meses ha vendido casi 600.000 píxeles por 480.000 euros aproximadamente. "Hay personas que terminan de pagar sus deudas para costearse la Universidad incluso 20 años después de haberla acabado, y no es algo agradable", explica Tew. El sitio, abierto en septiembre, sólo se quedó en blanco los primeros días, luego el pasapalabra, los blogs y finalmente los medios de comunicación, han ido llamando la atención de cada vez más internautas, hasta los 200.000 que ahora la visitan cada semana. Con una ejemplar dinámica de acción-reacción, la creciente popularidad del sitio ha contribuido a incrementar los visitantes y también los imitadores. Ver para creer: la página ClickPixels reúne una lista asombrosamente larga de proyectos nacidos a raíz de la idea de Tew, que incluyen tanto iniciativas solidarias como loterías.
MILLONDOLLAR: www.milliondollarhomepage.com CLICKPIXELS: www.clickpixels.com




Amics, veieu el mateix que jo? Vaya crack. Aquest home, amb 21 anyets, ja té més que nosaltres (vull dir, tres etiquetes d'anis del mono i un mínim de 4 subcultures). Ell solet ha trobat nous límits. I és que no veieu un to estrany en la noticia: un no sap si és bo o dolent quan la llegeix. és a dir, ha posat calent a tots els moralistes, tan als àvids publicistes com als contraculturetes de torn... Em té fascinat perquè no sé què pensar. I això mola. Ell sol crea esdevenirs, suspen les morals. Fins que els puretes, arribin, és clar.

Això demostra que l'única subcultura possible, veritablement transgressora dels nostres dies, és fer l'imprevist: és dir, posar el cul del pansu a disposició dels anunciants. No veig cap altra sortida més (ja no serà mai tan original com el bo del l'Alex Tew) a un món cada cop més repetitiu, escadusser en creativitat i carregat de complexos i males consciències (per cert Aleix continuarem parlant del "revelarse vende..." Fa temps que el treballo. En el diagnòstic claven tot els traumes de la mala cultura que persegueix a les preteses avantguardes pèssimes dels nostres dies, i d'abans. És a dir, les hipocresies i impostures de sempre).

Subscribe