1:00 p. m.

Una nació de veritat

Publicado por Aleix |

Un cop més, Catalunya demostra el seu talant capdavanter. Es pensaven aquests italians que ens pendrien el trofeu a "republica bananera europea"? Jo dic HA! És més, jo dic Tremp!

Si, Tremp. Quina contrada tan gràfica, quin millor paratge per acollir un acte que suposa el cop de gràcia a Malta, Ciutat del Vaticà, Monaco, o Andorra, sense anar més lluny. Catalunya és i serà un en la primera fila de la cultura, però de la cultura de veritat, la que realment fa xalar:

La Nació Catalana potser no té seleccions esportives, però des d'ahir compta amb una nova bellesa oficial que la representarà en tots els concursos internacionals als quals sigui admesa. La guanyadora, Sílvia Massó, de 22 anys, representant del Baix Camp, es va imposar ahir a la nit davant de 40 aspirants més, procedents de 40 comarques de Catalunya, en una disputada gala celebrada a Tremp (Pallars Jussà). No va tenir menys mèrit el nou Míster Nació Catalana, Pau Pujals, de 22 anys i de l'Alt Camp.
Pensareu, bah, un altre concurs de bellesa... Doncs no! Catalunya no podia conformar-se amb quelcom tan vulgar. La bellesa, tothom ho sap, es porta ben endins:
Els participants havien passat quatre dies d'alberg, "compartint, convivint i aprenent noves sensacions", explicava ahir Albert Márquez, codirector del certamen, que s'ha celebrat per primera vegada aquest any. Des de dijous, un jurat havia anat observant les reaccions i evolucions dels aspirants, arribats des de l'Alta Ribagorça fins al Vallès Oriental o el Montsià. Alguns, "com els del Bages o tots els de Girona, van haver de superar els seus respectius concursos comarcals. A la resta de participants se'ls ha escollit per càstings", assenyala Márquez, que es va mostrar esgotat després de la gran tensió acumulada en aquestes llargues jornades.
Normal, tu diràs. I, com s'ho haurà fet aquesta Gran Nació Catalana per escollir la seva digna representant?
"Sense que se n'adonessin, el jurat va anar prenent nota dels seus comportaments, tant en els moments d'oci, al menjador comunitari o en les activitats esportives, com en les entrevistes que els han anat fent", assenyala l'Albert. L'important, insisteix el director, no era "col.locar-los en un hotel de cinc estrelles, sinó veure com se les apanyaven en contacte amb la naturalesa o compartint estovalles amb els seus companys". Res més lluny del glamur, els organitzadors van instal.lar els seus 82 pupils a l'alberg de Joventut de Tremp.
Ara si que tenim La Nació Que Volem. Una terra de joves que aprenen a compartir un bon pà amb tomàquet en companyonia és una terra de futur!
Elles eren 41 preciositats que tenien entre 17 i 27 anys; ells, 41 robustos nois de fins a 30. Tot ells, catalanoparlants i residents a Catalunya, satisfets, en definitiva, amb "aquesta experiència diferent". Qui més qui menys espera haver aconseguit obrir-se alguna porta per a la seva futura carrera.

2 comentarios:

Dr. Bermúdez dijo...

Gran Hermano + Gala "Murcia, que hermosa eres" = Tremp...

Excelente, "que diría" el gran Monty Burns...

Aleix dijo...

"Catalunya, quina formosa pubilla"!

Subscribe