8:06 a. m.

Mashuping

Publicado por Aleix |

Intentaré no fer d'això un article de la Wikipedia...
En poques paraules, un Mash-Up (o Bootleg) és el resultat d'agafar dos o més temes i trasformar-los en un tercer. Normalment s'agafa la pista de veu d'una canço, i es sincronitza amb les pistes de música de l'altre; naturalment, la conya passa per barrejar temes que aparentment no tenen res a veure, quan més diferents, més cachondeo.
Una mica el papes oficials de la cosa son els 2ManyDJs (impagable Nirvana vs Destiny's Child) , però en cosa de quatre dies el moviment s'ha multiplicat de mala manera (tot ilegal, es clar, a veure qui és el guapo que es dedica a pagar tots els drets...).

Com tot en aquesta vida, hi ha mash-ups genials, i mash-ups cutres que es limiten a barrejar rap amb qualsevol musica de fons. I després estan els mash-up mixes, que quan son bons, son increïbles.

En el fons, és una mostra més de que la nostra generació la lideren nerds nostalgics dels 80 i els 90 (!), que a la que poden es compren un apple i es dediquen a colar-te una i un altre vegada els temes que ballaven quan encara tenien esperances de lligar. I jo que m'hen alegro!

En caso de dudas, consulten a su google o suscríbanse a Radio Clash o MashUp of the Week. Fresquito, fresquito!

Subscribe