12:49 p. m.

El tarru de les essències

Publicado por Aleix |

Atents nens i nenes, perquè en el proper numero necessitarem l’ajuda d’una calculadora. Ooohh!

Esteu llestos? Heu demanat la calculadora als vostres pares? Heu apretat el botó de “on”? Molt bé, som-hi!

Si l’esperança de vida a Espanya màxima a Espanya l’any 1900 era de 50 anys, i l’any 2009 és de 81… Quina era l’edat legal de jubilació a España el 1900?

Doncs exactament la mateixa que ara, 65 anys!!!

Eh?

Dit d’un altra manera, a Espanya el concepte “jubilar-se”, també conegut com “deixar de treballar i que l’estat t’ho pagui” no existia el 1900. De fet, no es pot dir que la jubilació tingués cap efecte real en la població espanyola fins cap el 1960, quan l’esperança de vida mitjana de la població treballadora (és a dir, homes) va arribar als 67 anys en nounats i a uns espectaculars 72 en treballadors de 30 anys.

L’estat, doncs, comptava pagar-te menys de 10 anys de sou. Ara n’ha de pagar 16 i sumant.

Ja que hi som, la quantitat d’avenços medico-sanitaris en els darrers 30 anys no només han allargat l’esperança de vida; la qualitat de vida de la tercera edat s’ha multiplicat exponencialment. Fa temps el iaio es moria un dia a casa “d’un mal lleig”, avui s’hospitalitza al personal durant el temps que calgui, es fan transplants, teràpies pal·liatives, etc, etc la enorme majoria pagades per la Seguretat Social. Recordeu com els iaios de Cocoon s’ho passaven pipa a la piscina màgica aquella? Doncs avui teniu l’estampa repetida en tots els hotels de Benidorm.

Los lunes al sol

Un bonus per tots els aficionats a Lost: com sabeu bé els viatges en el temps et poden deparar sorpreses, i aviso que aquesta serà desagradable. L’esperança de vida d’una persona evoluciona al llarg de la seva vida; als 0 anys tens menys esperança que un amb 5 per la gran quantitat de bebès que palmen. A partir d’aquell moment cada any de vida extra bonifica sobre els anteriors, premiant el teu instint de supervivència: Un home nascut al 2005 té una esperança de 77 anys, però un que en tingui 15 té una esperança de 78, i un que en tingui 25, de 83.

Ara bé la part dura: recordeu que els nounats l’any 1960 esperaven viure 67 anys? Doncs ara resulta que en tenen 50. Sumeu-hi la millor qualitat de vida i l’efecte “survivor” i veureu que segons les darreres dades encara esperen viure 29 anys més, fins els 79. 12 anys extra!! I els que en tenien 30 i esperaven arribar als 72? Doncs ara en tenen 79 i se’ls calcula uns 8 anys més, fins als 89, + 16!!

En qualsevol realitat alternativa, un govern que sabés sumar veuria que això de la jubilació els ha sortit malament. Abans era una recompensa momentània pel que sobrevivia tants anys treballant, ara és un dret una obligació universal que s’allarga la hòstia i mitja, sense comptar les prejubilacions i les baixes laborals indefinides.

Però no. Som a Espanya, el país que ha fet bandera del “pues tu pitjor” i que sota cap concepte està tan malament com Grècia, no, ni molt menys. Un país que ja suma 267.000 membres al grup No a la jubilación a los 67 años (Firma y pásalo a todo el mundo).

Tothom està mooolt enfadat amb la voluntat (que no decisió) d’allargar dos anys l’edat de jubilació. Quina putada! Imagina que tens 60 anys, ja estaves fent la reserva a Waikiki i ara et diuen que nones. Terrible! Oh, espera un moment…

Aquesta taula està publicada en la home del susodicho grup. El que diu es que si ara tens 62 et jubilaries igual que fins ara, i si en tens 60 hauràs d’esperar uns angoixants 4 mesos per a la jubilació. De fet, els únics que notaran algo son els que ara en tenen 56-57 i que veuran com hauran de treballar quasi un any més. Buf!

Estava temptat de fer un quadre evolutiu amb l’augment de l’esperança de vida (i el corresponent augment del temps de jubilació) fins que m’he adonat que això no té cap sentit: cada putu any augmenta l’esperança de vida i a més ho fa de manera no lineal. Conclusió, calcular el futur amb dades del present és d’idiotes.

Lamentablement, el món és ple d’idiotes. L’ésser humà mig no pot assimilar que el futur serà diferent que l’ara. Tota aquesta colla que signa pel facebook són: a) paios que entenen la prejubilació com el seu major èxit professional,i b) paios que veuen els iaios d’avui en dia i pensen “si home, jo estaré com ell i encara em faran treballar”.

MONGER! TU NO SERÀS MAI COM ELS IAIOS D’AVUI! ELS PANCHITOS I TOTS ELS EUROPEUS DEL NORD US FOTRAN FORA DEL MERCAT LABORAL A PATADES COM A PUTUS GANDULS QUE SOU I FARAN SERVIR LES VOSTRES DESFERRES PER DIVERTIR ELS SEUS FILLS SUPERDOTATS!!!

Antics habitants de Nova Helsinki, anteriorment coneguda com “madrid”

Endogàmia Virtual: Profetes a temps parcial

11 comentarios:

Dr. Muerte dijo...

Ah, l'esperança de vida... jo l'anomeno "trempejant la mort un any més". Jo per si de cas em faig banys de formol, i em frego amb greix de nadó, que diuen que va bé per la pell.

Aleix dijo...

Vostè que corre per les amèriques, allà a quina edat es jubilen, si es que arriben a fer-ho mai?

Dr. Muerte dijo...

Doncs lo segon que diu vostè s'acosta força a la realitat. Fins i tot a un fill de puta com a mi em fa pena veure el pobre iaio de 75 anys repartint el correu per l'hospital. Així va el país...

c.e.t.i.n.a. dijo...

Doncs qui vulgui continuar treballant fins a morir que ho faci, és la seva opció. Però jo porto des dels 18 anys cotitzant a las SS(cosa que no ha fet la majoria de jubilats) i vull jubilar-me quan abans millor i cobrar el que em correspongui. I si no em dona per viure aquí marxaré a un altre pais on m'arribi per viure i que li donin pel cul al mòn. Però la pasta que he cotitzat és meva.

Aleix dijo...

El problema, amic siglistic, cau en això de "cobrar el que em correspongui". Si aquesta gran nació decideix seguir jubilant-se als 65, amb una pensió que els ha de mantenir durant 20 anys pel capdabaix, el que correspondrà serà 1,5€ al més, aproximadament. Senzillament les pensions no estan dissenyades per tenir al personal a Benidorm tant de temps. L'altra opció, es clar, sería triplicar-li la cotització, però alguna cosa em diu que aquesta mesura tampoc faria gaire el pes.

Quedi's amb aquesta dada, Espanya és el tercer país del mon amb l'esperança de vida més llarga, i en canvi és el tercer menys productiu d'europa. A partir d'aquí...

オテモヤン dijo...

オナニー
逆援助
SEX
フェラチオ
ソープ
逆援助
出張ホスト
手コキ
おっぱい
フェラチオ
中出し
セックス
デリヘル
包茎
逆援
性欲

Anónimo dijo...

オナニー
per逆援助
フェラチオ
ソープque
逆援助
出張ホスト
no手コキ
おっぱいme
フェラチオ
中出し
laセックス
デリヘル
包茎
逆援
性欲men
ges逆援助?

x dijo...

pero si es de sentit comu ! , a una caixa no poden entrar 5 i sortir ne 8 indefinidament...

cada cop mes baixa natalitat ,

la gent comença a treballar mes tard...vol acabar mes aviat...

i la gent viu mes ....

x dijo...

vaig a defensar els ianquis :


a eeuu treballen :

mes anys a la vida ,

mes dies l any i

mes hores al dia

cuuuuññññaaaaaooooooo quina gran nacio bressol de la democracia !!!!!!!!!!!!

Sergi dijo...

I perquè no fulminen la possibilitat de prejubilar-se als 55, 58 o 60 com és normal a certs sectors? Vale que a sector d'altíssim desgast físic, com ara la banca, igual s'ho mereixen, però entenc que veient això el currante comú s'emprenyi per haver de treballar 2 anyets més del previst.

Igualment, ara preteneu que reflexionem sobre l'actualitat??? Si us plau, Aleix, el lumpen volem veure pitreres. Si us plau, Pansete, sigui més prolífic i escrigui sobre les seves inquietuds, per segur que ho compensa.

Aleix dijo...

No volem que reflexioneu, volem que ens digueu que sí a tot, afegint-hi un o dos bitllets de 500€ de passada.
Reflexió... si us plau!

Subscribe