12:28 p. m.

Lloctinent dolentot

Publicado por Aleix |Mira que a can Endogàmia respectem la autoritat com pocs, i que a casa hem seguit desde sempre les peripècies d'en Genís a Ventdelplà, pero amics, el mossogate està arribant a proporcions bíbliques (la versió bona, la del déu que ho inunda tot i a pendre pel cul).


Un altre dia de feina a Viladecans

A veure, repassem:


Mama por

I així anar fent... El dia que no ens trobem un mosso fent la seva propia versió de "Duro de Matar", ens el trobem fent d'extra en una de Harry Calahan, quant no reproduïnt "La Estanquera de Vallecas" o "Atraco a las tres y media".

Com pot estar passant això? En quin moment es va passar d'un cos de nois trempats que ajudaven velletes a creuar el carrer, a un One army Corps? Va ser en Montilla? El germà bessò pervers d'en Saura? Son els mossos els Waffen-SS de Carod-Rovira.

Endogàmia Virtual, departament de investigació avançada, ha arribat a la veritat. Sabem qui ha instigat els mossos a ser uns nasiospamatá. Ell mateix es va descobrir, convençut que ningú realitzaria les conexions pertinents. Ah, totes les ments criminals cometen el mateix error...

Senyors, senyores, el responsable de la degradació dels mossos:


Mira com riu el trapella

Si senyors. Marc Pastor, el seudònim sota el que s'amaga un criminal de tom i llom. Ell solet ho va confessar en forma de novela, mirin, mirin...
A la ciutat de Barcelona, fa un temps que hi van desapareixent nens, fills de prostitutes, que no gosen denunciar els segrestos a la policia. El rumor popular es va fent més i més fort fins que un inspector, Moisès Corvo, un home una mica bevedor, putero i que pensa que de tant en tant s’ha de ser resolutiu i treure el puny o l’arma de foc, segons el cas, comença a interessar-se pel cas.

S'han quedat amb la idea? Un inspector de policia català que es fica al llit amb delinquentes i que resol els casos a base de hòsties. Necessiten més proves? El mateix Pastor ho confessa tot en aquesta entrevista:

-Otro de los personajes principales de La mala dona es el inspector Moisés Corvo. ¿Cómo era la policía de aquella época?

-[...] Es cierto que había gente con mucha voluntad y otra no tanto como pasa ahora pero los medios que tenían no eran los mismos que los de hoy en día y ahora también tenemos una mayor preparación.[...]

[...]Con esta novela también tenía la intención mostrar las dificultades que conlleva realizar una investigación. Además quería hacer una obra con tintes de western ya que los policías se comportan como vaqueros.
Policies més preparats que abans per donar llenya, agents de l'ordre que es compoerten com cowboys... Les similituts son tantes, que quasi no era necessària aquesta esgarrifosa confessió al final de l'entrevista:
-¿Y qué dicen tus colegas de profesión?
-¡Disfrutan! Son los primeros fans.


-Però al final agafen a l'Enriqueta?
-A ella si, però el pobre Moises...


Endogàmia Virtual: 'Nuff said

2 comentarios:

Pansete dijo...

Curiosament, totes aquestes notícies no es donaven en l'epoca pre-Saura, oi?

Aleix dijo...

Ara que hi penso... no va ser en Saura qui va entregar el premi "crims de tinta"?
Mmmm... el cercle s'estreny...

Subscribe